IZOLAȚII TERMICE

Executăm izolații termice interioare și exterioare atât pe bază de polistiren cât și pe bază de vată minerală.

Pentru clienți sensibili la preț executăm termoizolați pe bază de polisitiren atât pentru interior cât și pentru exterior.

Pentru clienți interesați în primul rând de un confortul termic și de economisirea pe termen lung, executăm termoizolații pe bază de vată minerală bazaltică la exterior și de sticlă la interior, izolații ce maximizează confortul termic al locuinței. Vata minerală este în acelaș timp și un izolator fonic excelent, în plus, oferă o respirabilitate mult mai bună a pereților, împiedicând apariția igrasie, mucegaiuli și chiar și a condensului datorită permeabilității.

POLISTIREN

Polistirenul are o rata mica de absorbție. Umiditatea și contactul cu apa nu îl fac sa își piardă proprietățile izolatoare. Apariția temporara a vaporilor de apa în structura polistirenului nu poate avea consecințe serioase.
Deși este un material artificial obținut prin procesarea petrolului, nu conține substanțe ce pot fi dăunătoare mediului. Polistirenul este foarte ușor și are proprietăți mecanice bune. Totuși, capacitatea de izolare nu este neapărat mare, iar coeficientul de absorbție al vaporilor este scăzut. Temperaturile mai mari de +80 C pot distruge polistirenul, la fel și majoritatea solvenților organici. Varietățile de polistiren CS (10)70 sau CS (10)80 satisfac nevoile standardului EN 13163 și pot fi folosite în cadrul sistemelor de încălzire. Fiind un material ignifug, polistirenul nu poate răspândi focul și are parte de stabilitate dimensionala, declarata de producător. Utilizarea panourilor nu mai mari de 120 x 60 cm este permisibila, culoarea trebuie sa fie alba sau de culoarea grafitului. Studii conduse de marii producători au dovedit ca nuanța plachii nu afectează puterea de adeziune.

VATA MINERALĂ

Vata minerala este rezistentă la temperaturi înalte. Creată din piatră naturală, începe să se topească doar după 2 ore de la expunerea la temperaturi mai mari de 1000 C. Rezistența termică a lianților și a agenților hidrofobi este mai mica. Vata minerală este clasificată ca fiind ignifugă. Dar, de asemenea, e rezistentă la majoritatea substanțelor chimice. Coeficientul de absorbție a vaporilor este foarte înalt, asigurând trecere libera a vaporilor de apa. Acest tip de agenți limitează abilitatea de a absorbi apa prin acțiunile capilare, precum si cea de a absorbi apa din atmosfera. Panourile din vata minerala sunt destul de grele și rigide, având durabilitate relativ scăzută. Totuși, datorita structurii fibroase, vata minerală are capacitați bune de izolare fonica, satisfăcând standardele EN 13162 pentru gama CS (10)40.