CE ESTE TENCUIALA MECANIZATĂ?
Tencuiala mecanizată este un procedeu tehnologic avansat pentru tencuirea peretiilor, prin care se obțin tencuieli de o calitate net superioară metodei clasice de tencuire, depunând un efort mult mai mic, cu resurse umane și financiare reduse, având un timp de întăririe și uscare record, cu pierderi de material minime sau inexistente.
CUM SE REALIZEAZĂ?
Tencuiala mecanizată este realizată cu ajutorul unei pompe conectată la o sursă de apă, în care se introduc materiale însăcuite pe bază de ipsos sau var-ciment, pe care pompa le pregătește amestecându-le cu apă. Pompa poate fi încărcată de asemenea cu material gata făcut, la siloz. În ambele cazuri, pompa va transporta materialul printr-un furtun, la distanțe de până la 30 de metrii, atât în plan orizontal, cât și vertical, iar apoi îl va aplica pe pereți.
AVANTAJE
- Calitate net superioară tencuielii clasice, materialul este foarte omogen, suprafața tencuită va fi netedă și plană, neexistând posibilitatea să apară fisuri
- Timp de execuție de două ori mai rapid față de execuția manuală datorită pompei de mare productivitate
- Productivitate ridicată, suprafețe tencuite de până la 200 m²/ zi
- Efort scăzut și resurse umane reduse în comparație cu metodele clasice, materialul fiind preparat, transportat și aplicat direct cu pompa, în comparație cu tencuiala clasică, unde materialul este preparat manual și aplicat cu mistria și canciocul.
- Timp record de întărire (2 h) și uscare (1 cm/ 7 zile), în cazul folosirii materialelor pe bază de ipsos
- Eliminarea risipei de material. În cazul aplicări cu mistria și canciocul, mare parte din material se pierde în momentul aplicări, în timp ce cu pompa de tencuit, materialul este aplicat direct pe perete, neexistând pierderi de material